Vie
railin muutama viikko tuolla Etsy:n sivuilla. Siellä yhdysvaltalainen tyttö myi tekemiään huopakoiria. Aika kalliita vain olivat. Alla kuvia tytön tekemistä koirista.

1003087.jpg Mäykkyjä...

1003088.jpg buldoggi & kettuterrieri...

1003090.jpg weimari, westie, villakoira...

1003093.jpg ...ja muutama joiden roduista en ole varma.

Noh, tietenkin menetin täysin sydämeni näille villaisille koirankuvatuksille. Aloin jo miettiä, että josko minulla sittenkin olisi varaa laittaa tytölle kuva Kaislasta ja pyytää tekemään siitä huopaversion. Olisihan se sentään ikuinen muisto sittenkin kun Kaislaa ei enää ole.

Mutta, eilen Hesaria selatessa silmään osui wsoy:n mainos, jossa mainostettiin tällaista kirjaa:


1003103.jpg Pienet Huopahauvat (Sinco)

Tässä esittely kirjasta:
"
Labradorinnoutajia, mäyräkoiria ja dalmatialaisia, ranskanbulldoggeja, karkeakarvaisia kettuterrierejä ja berninpaimenkoiria… Luomisen iloa ilmentävän ja innostavan huovutuskirjan selkein ohjein syntyy hellyttäviä ja persoonallisia pikkulemmikkejä koiranystävien iloksi, koristeeksi ja lahjaksi.

Neula- eli kuivahuovutuksen alkuun pääset villan ja huovutusneulan avulla. Erillisiä työtiloja ei tarvita, sillä pikkuhauvat syntyvät lähes kaikkialla: keittiönpöydällä, matkalla tai nojatuolissa tv:n ääressä. Kuvitettuja, vaihe vaiheelta eteneviä ohjeita on helppo seurata. Vaivaton ja nopea neulahuovutustekniikka soveltuu sekä aloittelijoille että kokeneille huovuttajille.

Vaikka pienet huopahauvat edustavatkin japanilaista muotoilua, niiden viehätys ei tunne kulttuurirajoja. 20:stä innostavasta ohjeesta jokainen löytää omat suosikkinsa. Kirja kannustaa yhdistelemään eri materiaaleja ja myös oman lemmikin irtokarvoja on mahdollisuus hyödyntää huovutuksessa. Tuotteiden rakenne ja perustekniikat esitellään havainnollisesti ja tarvikkeita myydään sekä askarteluliikkeissä että nettikaupoissa. Kirjan koiriin voi halutessaan tilata tarvikepakkauksen kirjoittajalta.

Nobuko Nagakubo, taiteilijanimeltään SINCO, aloitti uransa Tokion tunnetuimmassa puutarhaliikkeessä Hibiya-Kadanissa ja jatkoi opiskeluaan bostonilaisessa Blooming Affairs -kukkakaupassa. Palattuaan Japaniin hän perusti muotoasetelmiin erikoistuneen yrityksensä Non's Topiaryn, ja on sittemmin pitänyt myös yksityisnäyttelyitä. Kotimaassaan SINCOsta on tullut koiraharrastajien parissa pidetty taiteilija, joka on järjestänyt suosittuja työpajoja."

Kyseinen kirja meni hankintalistan kärkeen heti. Kädet jo syyhyää... Ei jaksais odottaa palkkapäivään asti. :)